BBC Ontbijt Jongerencentrum Casa (Caleidoscoop)

 

Deze keer, eenmalig op de tweede dinsdag van de maand, zijn we te gast bij Caleidoscoop in Heerenveen. Heb je dat ook weleens dat je denkt: “Ik heb er wel van gehoord, maar wat is dat nu precies voor organisatie en wat doen ze daar dan zoal?” Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de Gemeente Heerenveen. Zij werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Deze ochtend zijn wij als BBC uitgenodigd door Caleidoscoop bij Jongerencentrum Casa.

Casa is hét jongerencentrum van Heerenveen, gelegen in het centrum aan het Geerts Willigenplein. Het is een plek waar jongeren elkaar ontmoeten, contacten leggen en onderhouden. Maar het is ook een plek om te chillen, te gamen en om eindeloos spelletjes te doen, met ruimte voor feestjes, huiswerk maken of een goed gesprek. Het jongerenwerk van Caleidoscoop richt zich niet op het aanbieden van activiteiten, ze richten zich juist op de behoefte van de jongeren zelf. De jongeren ontwikkelen daarom zelf activiteiten, in samenwerking met volwassenen en professionals.

Wij worden enthousiast welkom geheten door Nynke. Nynke ondersteunt en begeleidt de jongeren op professionele basis in Casa. In overleg met deze jongeren hebben zij gezamenlijk besloten dat wij bij hen in Casa konden komen ontbijten, nadat ze hadden gehoord waarom de BBC-ontbijten organiseert en waarvoor. Voor de Ronald McDonald Hoeve wilden zij graag laten zien wat Casa is en wat zij doen. Het heerlijke ontbijt was al vroeg in de ochtend door vrijwilligers van wijkcentrum De As klaar gemaakt!

Marc bedankt Nynke voor haar uitleg over wat zij realiseren in Casa. We concluderen dat we vanuit onze doelen ook raakvlakken hebben met elkaar. We werken met vrijwilligers. Zonder hen zou dit anders niet realiseerbaar zijn. En daarbij geldt de olympische gedachte ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. In de Ronald McDonald Hoeve hebben ze inmiddels een drukke kerstvakantie achter de rug. Met gezinnen die hebben genoten van een heerlijke vakantie. De gasten van de Hoeve zijn de belangrijkste ambassadeurs vertelt Marc en dat is mogelijk doordat het samen met de vrijwilligers wordt gedaan. De mens zorgt daarbij voor een kloppend hart in het huis, dat geldt voor de Hoeve en net zo goed voor Casa! In die sfeer voel je je dan ook op je gemak en dat geeft de gasten van de Hoeve die daar verblijven in elk geval een heel warm gevoel.

We bedanken Caleidoscoop en Jongerencentrum Casa voor de warme ontvangst en het fantastische ontbijt! Heel graag tot de volgende keer op 5 februari waarbij we iedereen oproepen om een keer als introducé mee te komen ontbijten. Meld je aan via de BBC-site en doe mee!!

 

Menu
X