Na een zonnige meivakantie zijn we dinsdag 7 mei met de Business Breakfast Club uitgenodigd bij Groenewegen Notarissen in Heerenveen. Door onze voorzitter Jan Swart worden we daar allen hartelijk welkom geheten. Jan kan wederom een aantal nieuwe leden begroeten die naar deze ontbijtsessie zijn gekomen. De sfeer is open en gemoedelijk, waarbij nieuwsgierigheid gewekt wordt om elkaar beter te leren kennen.

Omdat we straks bij Boutiquehotel & Grandcafé ’t Gerecht ontbijten en daar gezamenlijk naartoe wandelen, is er dan ook volop de tijd om te integreren met elkaar tijdens deze korte wandeling. Het hoofddoel van de BBC-ontbijten blijft natuurlijk de Ronald McDonald Hoeve, maar iedereen is welkom om introducés mee te nemen.

Pieter de Boer van Groenewegen Notarissen vertelt daarna over het ontstaan van Groenewegen in Heerenveen. Zij zijn het oudste samenwerkingsverband in het Noorden tussen Notarissen en Advocaten onder een dak. Destijds hebben Kees Groenewegen en Arie Brink deze samenwerking opgezet om zo elkaar te versterken en als specialisten op ieders gebied te kunnen samenwerken. Dan word je als geheel sterker! In 2000 hebben ze het pand aan de K.R. Poststraat betrokken, waar ze met 40 mensen werkzaam zijn.

De meivakantie is inmiddels achter de rug en Marc Stallinga vertelt energiek over de volledige bezetting van de Hoeve. Gezinnen met een zorgintensief kind die ontspannen vakantie vieren. En hoe waardevol dit weekje vakantie is voor deze gezinnen samen met hun kinderen. Het was weer volop genieten voor hen iets dat door de Hoeve en de vele vrijwilligers mogelijk gemaakt wordt.

Vervolgens maken we een korte en stevige wandeling naar Boutiquehotel & Grandcafé ’t Gerecht waar op sfeervol gedekte tafels de ontbijtborden en warme broodjes klaarstaan. Iedereen vindt een plekje aan tafel en we ontbijten gezamenlijk in een ontspannen sfeer. Om 9.00 uur is het afgelopen en kan iedereen weer aan de slag! De volgende keer, op dinsdag 4 juni, zijn we als Business Breakfast Club te gast bij sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion.

Sonya de Boer

Menu
X