1e BBC Ontbijt Sportstad Heerenveen

Op dinsdag 6 november starten we met het eerste BBC-ontbijt van Heerenveen bij Sportstad. Hier wordt iedereen gastvrij ontvangen door Jan Swart van Sportstad Heerenveen. Een ambiance die staat voor spirit en verbinding en zich graag vandaag als gastheer voor een bijzonder goed doel, de Ronald McDonald Hoeve, openstelt.

Jan is tevens de voorzitter van BBC Heerenveen en hij heet iedereen dan ook van harte welkom. Een speciaal welkom aan Burgemeester Tjeerd van der Zwan en turnkampioen Celine van Gerner. Jan vertelt daarna iets over Sportstad waarvoor hij werkzaam is. Sportstad is inmiddels het hart van Heerenveen als multifunctioneel sportcentrum met alles onder 1 dak. We krijgen een filmpje te zien met hoe het allemaal begon 12 jaar geleden en wat er door Sportstad inmiddels gefaciliteerd en georganiseerd wordt variƫrend van Sport, Onderwijs en Zorg. Met optimale sportfaciliteiten voor professionals en amateurs.

Dan is het woord aan de Burgemeester en deze geeft aan dat hij voor dit mooie en bijzondere doel wat we met deze Business Breakfast Club ondersteunen graag kwam mee ontbijten!! Want dat ontbijten schiet er nog wel eens bij in… Trots is hij op Sportstad en de belangen daarbij ook voor de diverse ondernemers wat een positief imago aan Heerenveen geeft. Het idee van een BBC om te kunnen netwerken past ook bij de bedrijvigheid van Heerenveen. Belangrijk om met elkaar de verbinding aan te gaan waar Heerenveen voor staat! Ook nu door te laten zien dat we de Ronald McDonald Hoeve een warm hart toedragen met elkaar voor gezinnen, ouders en zorgintensieve kinderen, om daar van een vakantie te kunnen genieten. De burgemeester roept de ondernemers op om vooral lid te worden en dit goede doel te ondersteunen door te komen ontbijten!

Marc staat er bij stil dat we in 2009 gestart zijn met de Hoeve en trots zijn dat we nu ook hier in Heerenveen staan. Dat we naar buiten toe treden om te laten zien wat we doen en waarvoor. Vervolgens citeert hij uit een persoonlijke blog van een moeder die net van een week vakantie heeft mogen genieten met haar gezin in de Hoeve. We luisteren allemaal ademloos naar de woorden die Marc uitspreekt en iedereen voelt daarbij waarvoor we dit doen. Als er zorg is in het gezin en je kunt dit voor een ander betekenen dan word je gewoon lid om dit te steunen dus Ontbijten voor de Hoeve!!

Topturnster Celine van Gerner verricht symbolisch de opening en plaatst dan ook gracieus haar handtekening op de Ronald McDonald Hoeve banner. We genieten van een heerlijk verzorgd ontbijt welke bij Sportstad wordt geserveerd en de (toekomstige) leden maken er een gezellig en geanimeerd ontbijtmoment van.

De tijd vliegt voorbij en om klokslag 9.00 uur wordt er aangekondigd dat de voorzitters van BBC Drachten en Leeuwarden graag de Heerenveense BBC willen bedanken voor dit eerste ontbijt bij Sportstad en veel succes willen wensen met de verdere ontbijten voor de Hoeve. Onijdes Wijma van BBC Drachten attendeert de BBC van Heerenveen erop dat het ontbijt altijd van 08.00 tot 09.00 uur plaatsvindt en om dit kracht bij te zetten wordt er een kado aangeboden door beiden wat dit symboliseert. Jan Swart neemt dan ook een prachtige koperen bel in ontvangst die hiervoor gebruikt zal gaan worden. Want tijd is tijd en iedereen gaat weer aan het werk. Tot slot bedanken Jan als gastheer en Marc namens de Hoeve alle ondernemers voor hun komst naar Sportstad. Het volgende ontbijt zal dinsdag 4 december plaatsvinden.

Sonya de Boer

Menu
X